Portàtils low cost

La iniciativa que avui us volem presentar generarà canvis importants en el sistema educatiu indi a partir de l’any 2011. Estem parlant que milers d’estudiants, dels nivells superiors, tindran accés a ordinadors portàtils amb un cost de 26,50€.

Ordinadors de pantalla tàctil que funcionen amb el sistema Linux i porten instal·lat de sèrie els navegadors per accedir a internet, lector d’arxius en format PDF, suport informàtic per vidoconferències, Wifi i port USB ; a més, el hardware d’aquests equips té la suficient flexibilitat per incorporar nous components d’acord amb les necessitats de l’usuari.

Aquesta iniciativa, que posa de manifest el grau de desenvolupament de la indústria tecnològica del país, ha estat liderada pel govern indi i ha implicat als millors instituts tecnològics de l’Índia, l’Institut Indi de Tecnologia i l’Institut Indi de Ciència.

A l’Índia només el 13% dels estudiants continuen els nivells superiors degut a la manca de recursos econòmics. Els portàtils low cost ajudaràn a ampliar aquest percentatge, si més no són una aposta del govern per l’educació i pel futur del país. A més, es preveu que la producció massiva d’aquests portàtils permetrà reduïr-ne el seu preu fins la xifra de 7,56€, la qual cosa farà possible que els nivells educatius inicials també se’n puguin beneficiar. Un bon exemple, oi?

9 comentaris

 • Rrr rr rrrr

  09/12/2010 13:16

  Estem parlant QUE, no Estem parlant DE QUE

 • Albert P

  09/12/2010 14:17

  Posats a corregir, no és la Índia sinó l’Índia, tecnologia no porta accent, tàctil va amb l’accent obert i no tancat, etc… ah, i el complement directe no porta preposició en català…. en fi.

 • Isabel Martínez

  09/12/2010 14:34

  Benvolguts,

  Disculpeu les molèsties. Vetllarem perquè no torni a succeir.

  Salutacions

 • Cicuta SA

  10/12/2010 0:52

  Als comentaris anteriors: si heu de dir tonteries millor absteniu-vos de compartir la vostra saviesa amb la resta de lectors. Sou uns autèntics cretins.

  Felicitats als autors del blog. Fa bona pinta. Ànims.

 • Teresa

  10/12/2010 15:52

  Considero que no són tonteries: vetllen perquè la llengua catalana s’utilitzi correctament. A mi m’agrada que em corregeixin en cas que m’equivoqui, i més gent de la que et penses ho agraeix…

  Si nosaltres no cuidem la nostra llengua, qui ho farà?

  Això sí: hi ha maneres i maneres de dir les coses…

  I enhorabona a les autores! Us seguiré la pista!

  Bon cap de setmana!

 • Cicuta SA

  10/12/2010 21:58

  El més important és la comunicació, no els mitjans perquè aquesta és produeixi.

  Ja cansa aquest victimisme de “si nosaltres no cuidem la nostra llengua, qui ho farà?”

 • David

  10/12/2010 22:30

  Bé, només pel gust de ser original, diré què en penso de l’article.

  És una molt bona notícia i demostra que en això l’Índia ens passa la mà per la cara a molts països declarats avançats. Vull recordar que el primer Tripartit va apostar pel programari lliure i van distribuir un CD amb un Línux i diversos programes gratuïts com ara l’OpenOffice i d’altres.Suposo que deuria ser una operació molt sucosa per als amics de qui cal ser amic però el cas és que mai més no se n’ha sabut res més i la pretesa migració cap a sistemes de codi obert en l’Administració va caure en l’oblit de seguida que M$ va prometre de traduir part dels seus productes a canvi d’uns quants cromos.

 • David

  10/12/2010 22:31

  També vull dir que, malgrat tot, l’Índia presenta encara molts problemes socials de difícil solució i que són un veritable llast per al seu progrés. Molt més que si no tinguessin ordinadors low cost.

 • Isabel Martínez

  13/12/2010 18:21

  Com bé dius l’Índia té molts reptes als que fer front, per exemple, un 42% de la població viu amb menys d’un euro al dia i un 56% de la població urbana viu en barraques als slums. Ara bé, l’educació és una eina fonamental per trencar el cercle de la pobresa. I en concret poder escorçar distàncies amb els països més desenvolupats en temes de noves tecnologies i fomentar-ne l’accés ajudarà molt en termes de transformació social i econòmica. En especial tenint en compte que és un país capdavanter en la indústria tecnològica.

  Salutacions!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús