Responsabilitat social: aquesta és la qüestió?

Avui obrim la reflexió a partir d’un article publicat al blog de Soutick Biswas, corresponsal de BBC News a l’Índia. En aquest es planteja quin és el grau de filantropia dels bilionaris indis, i fins tot es comparen els resultats numèrics de les seves donacions amb els d’altres multimilionaris, com per exemple els nord-americans.

L’article parteix de la iniciativa del Sr. Premji, fundador de l’empresa de tecnologia  Wipro, de donar dos mil milions de dòlars per programes d’educació i desenvolupament rural a l’Índia.

Més enllà d’aquesta bona notícia l’article ens recorda que l’Índia té aproximadament 60 persones bilionàries i que la riquesa de les 10 persones amb més diners del país equival al 12% del seu Gross Domestic Product. I si comptem el valor que representen les 100 persones índies més riques, aquest és d’un quart del GDP.

Estem parlant d’un país composat per aproximadament 1.214.464 persones amb un 42% d’aquestes vivint per sota del llindar de la pobresa (0,88€ al dia). Si bé les aportacions que aquests multimilionaris puguin fer contribuiran a donar resposta a necessitats i a generar canvis, també és cert que el país necessita una transformació més enllà, més d’arrel, per fer front a aquests desequilibris. Ara bé, comptar amb aquestes inversions sempre serà de gran ajuda.

1 comentari

  • El Toni

    16/12/2010 20:39

    Morir tranquils i saber que eren rics amb cor, no sigue cas que hi hagi un poder judicial diví.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús