28 de febrer: recompte d’una dura realitat

Bombai és una ciutat amb 20 milions d’habitants, el 60% d’aquests viuen en condicions d’absoluta insalubritat a les extenses zones de barraques (slums) que trobem arreu del municipi.

Però encara hi ha un grup de persones que pateixen amb més duresa l’exclusió social, són les persones sense sostre.

En una acció sense precedents el Govern municipal ha decidit prendre mesures al respecte. El 28 de febrer s’iniciarà la redacció d’un informe detallat a partir d’elaborar un cens de les persones que malviuen al carrer i de fer-los un seguit de preguntes. L’estudi es farà a partir de les onze de la nit, ja que durant el dia hi ha molta mobilitat i es creu que en aquestes hores  serà més fàcil localitzar a aquestes persones.

L’objectiu es poder planificar el futur de la ciutat minimitzant l’espai per les vulneracions de drets i per tant, definint plans per al desenvolupament del més desafavorits. No serà fàcil, però cal començar i fer visible el problema a les institucions responsables és un important i imprescindible primer pas.

Fotografies de Francesc Melcion

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús