Creative Handicrafts: dones creatives i amb empenta

Avui us volem presentar una iniciativa pel desenvolupament socioeconòmic essencialment impulsada per dones en un dels slums de la zona d’Andheri Est de Bombai.

Aparentment aquest slum amb els seus carreronets i pujades no és molt diferent de tants altres, però si mires amb deteniment dins d’algunes de les senzilles cases pots veure moltes dones de la comunitat en grupets, cosint, fent patrons, tallant, revisant, planxant…Et trobes al bell mig de l’empresa social Creative Handicrafts que porta treballant en l’autonomia i empoderament de les dones d’aquest slum des de l’any 1984.

L’objectiu de Creative Handicrafts és impulsar l’existència de comunitats sostenibles.  En aquest cas concret mitjançant tallers d’artesania tèxtil. Però més enllà de la qüestió econòmica, aquests grups de treball serveixen a les dones per compartir els seus problemes i inquietuds, recolzar-se i impulsar una lenta però forta transformació social en pro de la igualtat i de l’eradicació de la pobresa extrema.

La iniciativa s’ha anat ampliant i en els darrers mesos algunes de les dones han posat en marxa un servei de càtering per les empreses de la zona. I també han organitzat un servei per tenir cura dels nens i nenes un cop surten de l’escola i organitzar activitats i fer suport escolar.

La força i l’energia de totes aquestes dones impregna l’ambient i els carrers d’aquest slum. Val la pena visitar-lo i sobretot prendre’n nota per multiplicar l’exemple.

Reportatge Creative Handicrafts

1 comentari

  • Testimonis de la conferència V – Ara.cat

    21/03/2011 13:57

    […] Johny Joseph, és Director Executiu de Creative Handicrafts, una de les organitzacions impulsores de la conferència, que ja us vam presentar. […]

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús