Estratègies per combatre la pobresa

Durant els dies 7 i 8 d’aquest mes ,a Bombai, ha tingut lloc la Conferència “Combatre la pobresa en un món regit pel mercat”. Durant dos dies es van poder escoltar participants molt heterogenis tant pel que fa al seu origen geogràfic com pel seu àmbit professional (organitzacions sense ànim de lucre, institucions i universitats, principalment).

La pregunta era tan concreta com complexa “El concepte de mercat és antitètic al concepte de un món regit per la justícia social?”. I complexa és també la suma de les intervencions. En aquest sentit una comissió formada per membres de l’organització està redactant un document d’anàlisi que recull les principals conclusions i propostes que van aparèixer durant el debat.

Aquestes van de la concreció resultant de l’intercanvi d’experiències que s’estan duent a terme a diferents llocs del món a un nivell més macro. Així a la primera taula J. Mohan Rao, Professor d’Economia de la Universitat de Massachusstes plantejava la necessitat de repensar aquest món globalitzat a partir de reforçar els principis democràtics. Altrament Nicholas Hildyar, activista de The Corner House, UK, afirmà no està interessat en cap mesura en fer aquest mercat més just sinó en la necessitat de repensar les relacions de poder.

Dos dels aspectes que van generar més acord van ser  la importància de que les empreses apliquin la responsabilitat social corporativa i la necessitat de que les institucions apostin per l’educació.

En definitiva aquestes són algunes pinzellades de tot un seguit de conclusions que anirem ampliant properament.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús