Testmonis de la conferència IV

Paul Thomas, Director Executiu d’ESAF (Evangelical Social Action Forum), organització que va començar a treballar al 1992 a Kerala per donar resposta a les necessitats de les comunitats més pobres de l’Índia.

“D’adolescent sempre havia estat interessat en el desenvolupament de les comunitats més pobres i dels oprimits, fet que em van inspirar a posar en marxa ESAF el 1992.”

“Una conferència d’aquesta magnitud és absolutament necessària per conscienciar sobre la pobresa en un país com l’Índia, on més del 50 % de la població segueix vivint per sota del llindar de la pobresa. Malgrat que el govern ha introduït programes com MGREGS, no ha pogut fer gaire res per impedir aquest mal. Les associacions privades són importants i el FMI juga un paper crucial en els Plans d’Inclusió Financera del Govern.  Tot i que la història del creixement econòmic de l’Índia continua, un terç dels pobres del món encara resideix en el país.”

“La conferència ajudarà a crear consciència de la importància d’alleugerir la pobresa i esperem desenvoluparà un pla global concret pel mateix. Les persones que tenen ganes de contribuir econòmicament es poden sentir atretes per aquestes iniciatives. Cada vegada hi ha més filantrops corporatius a l’Índia.  Persones com  Azim Premji  i  Shiv Nadar, que desitgen contribuir amb la seva riquesa a la riquesa de la societat, aquestes persones haurien de ser convidades per difondre els seus punts de vista en aquest tema.”

“En un món impulsat pel mercat la pobresa pot ser combatuda solament a través d’activitats econòmiques sostenibles. Això és en el que ESAF es centra a través de les nostres iniciatives microfinanceres. Les històries d’èxit d’alguns dels nostres clients són exemples clàssics de l’impacte que poden produir les microfinances amb una finalitat social. A Jharkhand, Urmila, juntament amb el seu marit guanyava escassament 25 rúpies al dia i literalment lluitava per viure una vida digne. Després de la intervenció d’ESAF a les seves vides a través d’una formació professional adequada i d’introduir-los al mercat laboral, ara guanyen 160 rúpies al dia i són feliços. També, Najeeba, a Kerala, lluitava per guanyar-se la vida fins fa uns anys, abans d’esdevenir un membre d’ESAF i de rebre una formació adequada i un préstec de capital. Ara és una experta en fer gualdrapes per elefants i dóna feina a més de 200 persones.“

“Tots i cadascú de nosaltres hauríem d’intentar i contribuir en posar el nostre granet de sorra per transformar la societat. Si no pot ser a nivell econòmic, com a mínim aquells que estan compromesos poden fer arribar la informació que tenim a cada racó on viatgem i d’aquesta manera despertar la consciència envers la importància d’alleugerir la pobresa.”

L’eina: els microcrèdits i el desenvolupament d’habilitats poden funcionar per alleugerir la pobresa. ESAF va començar les seves iniciatives de microfinances el 1995 i el 2008 ESAF Microfinance i Inversions es va posar en marxa amb l’ objectiu d’expandir-se a altres àrees rurals del país.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús