Trencant el silenci

Pooja Taparia i la seva ONG, Arpan, tenen per objectiu generar consciència per prevenir  l’abús sexual infantil i ajudar als nens i nenes que han estat víctimes d’abusos a recuperar les seves vides.

L’obra de teatre de Lillette Dubey “30 dies de setembre” que tracta el tema del trauma creat pels abusos sexuals, va canviar la vida d’aquesta dona, ja que en va sortir convençuda de que volia treballar per combatre aquesta dura realitat.

L’organització treballa en un doble sentit: la prevenció, és a dir capacitar els adults i els menors per protegir i protegir-se dels abusos sexuals, i la superació.

A través d’un equip de psicòlegs, consellers i voluntaris, Arpan realitza una sèrie d’activitats per abordar la qüestió en ambdós nivells. Des de 2008, l’organització porta a terme un programa de seguretat personal en dues escoles a les classes de primer a setè.

Al principi van trobar l’oposició de pares i escoles davant la necessitat de parlar de sexe de manera oberta amb els menors, però finalment pares i escoles estan entenent la necessitat.

En els darrers quatre anys, Arpan ha treballat amb 8.500 menors i adults. Per mantenir l’equip en equilibri enfront d’un tema tan difícil, Pooja ha apostat perquè tots tinguin suport psicològic i una cultura de treball flexible que permet que tota la plantilla disposi de prou temps lliure per oxigenar-se.

Avui no podíem deixar passar el dia sense presentar el testimoni d’una dona valenta i emprenedora com tantes.

[youtube rfmo8kjezs8&feature=player_embedded]

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús