Sense sostre però amb despertador

Com ja vam comentar, la nit del 28 de febrer l’Ajuntament de Bombai va dur a terme una operació per recomptar totes les persones que es troben vivint al carrer en aquest municipi.

26.000 persones van treballar en el recompte i 10 ONGs han participat identificant les zones on moltíssimes persones s’ubiquen per passar les nits.

De quina casta ets? Quan fa que vius aquí? Tens fills?” Aquestes són algunes de les preguntes de l’enquesta realitzada a les persones que estaven dormint al carrer aquella nit. I en alguns casos, no era fins després d’haver acabat que s’explicava el motiu de tanta pregunta.

Els resultats encara no es tenen, però la veritat és que hi ha històries de vida i una diversitat realment impactants. Històries de parelles, famílies senceres que porten anys al carrer, persones amb diferents tarjes identificatives i tarja per votar, cistellers, venedors, operaris que treballen a edificis ministerials, cambrers de restaurants de luxe, i fins i tot un home que cobra el suficient per pagar els estudis del seu fill a la universitat de Pune, a canvi de viure al carrer.

A Bombai moltes de les persones sense sostre tenen feina, però això no és suficient per pagar el lloguer d’una llar, així que moltes de les persones que dormen al carrer es lleven amb un despertador.

L’Ajuntament ha decidit començar a prendre consciència d’aquest problema social, l’objectiu és oferir habitatge, però el pla no té encara calendari.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús