L’Índia a la cua…

SONRISAS DE BOMBAY 22.jpg L’ONG Save the Children ha fet públic el seu Informe sobre l’estat mundial de les mares. A l’Informe s’analitzen els millors i els pitjors llocs per ser mare en funció de l’estatus educatiu; econòmic, de salut i polític de les mares i del benestar bàsic dels seus fills i filles.

En aquest Informe se’ns presenta un rànking de 79 països i l’Índia ocupa el lloc 75 dels països agrupats en el nivell II de països poc desenvolupats.

Una de les dades més esfereïdores ens mostra que aproximadament el 50% dels nens i les nenes indis pateixen desnutrició.

Aquesta noticia ens recorda amb duresa la necessitat d’assolir els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni, en concret de l’ODM 4 “Necessitat de reduir la mortaldat entre els nens i les nenes menors de cinc anys” i l’ODM5 “La necessitat de millorar la salut materna”.

Una fita cada cop més vigent i amb menys temps per ser assolida. Treballarem perquè aquesta estigui present a les agendes social i política de manera prioritària.

Consulta l’informe complet aquí.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús