“Bombai en Acció: Andheri East, el repte dels slums”

Bombaienaccio_targetó_24maig2011.jpg Avui volem convidar-vos a assistir al cicle de conferències “Bombai en acció”, en aquesta edició programada pel 24 de maig de 2011 a Golferichs Centre Cívic (Gran Via 491 de Barcelona), amb el títol “Andheri East, el repte dels slums”.

Bombai amb els seus 437,71km² té actualment una densitat de població extremadament alta, de 22.922 habitants/km². En aquesta ciutat les desigualtats també són extremes i mentre que a la ciutat hi ha algunes de les fortunes més immenses del món i una emergent classe mitja, el 60% dels seus ciutadans i ciutadanes viu en slums (barris de barraques).

L’slum es pot definir com la zona més degradada d’una ciutat, caracteritzada per l’amuntegament d’infrahabitatges, la manca de serveis i infraestructures bàsiques, la concentració de la pobresa i la manca de seguretat. Així doncs els membres d’aquestes comunitats viuen en greus condicions d’exclusió social.

La transformació d’aquests espais implica canvis a molts nivells: urbanístics, organitzatius, comunitaris, així com la implicació de les institucions en aquest procés.

Sonrisas de Bombay vol oferir un espai de reflexió i proposta per abordar el repte de la cooperació urbana a partir del cas concret dels slums de la zona d’Andheri East de la ciutat de Bombai. Per això comptarem amb Jordi Balari, Dr. en arquitectura i expert en desenvolupament urbà i barraquisme, que ens presentarà el marc d’anàlisi de la qüestió oferint-nos una visió global i comparativa a nivell històric i de casos. També comptarem amb membres del Grup temàtic de l’ONG Sonrisas de Bombay que està treballant aquesta qüestió i que ens presentaran el treball de camp “Una aproximació als slums d’Andheri East”.

Si per un dia voleu passar de l’acció del blog a l’acció en viu i en directe, us hi esperem!

Etiquetes ,

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús