Activisme en defensa dels drets dels gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals.

Ara fa tot just dos anys, el Delhi High Court va despenalitzar l’homosexualitat a l’Índia. Durant aquest temps s’ha enfortit molt el moviment social en favor dels drets dels gais, lesbianes, transsexuals i  bisexuals al país i especialment a les grans ciutats com Bombai.

Una mostra és el contingut, les propostes i l’activitat de mitjans com la revista “Bombay Dost” o el portal “Gay Bombay”. Poc a poc aquest activisme s’ha consolidat en diferents sectors de la societat: la cultura, el dret, l’associacionisme, etc.

Tanmateix encara queda molt camí per recórrer i fer efectiva aquesta igualtat de drets i molt especialment la no-discriminació en tots els àmbits de la societat. Una mostra són les declaracions del ministre Ghulam Nabi Azad, afirmant aquesta setmana que l’homosexualitat és “antinatural i una malaltia”.

Les declaracions han tingut una forta reacció social per part d’entitats de defensa de Drets Humans i també de la comunitat homosexual. Aquesta pressió social ha obligat al ministre a retractar-se, lluny de reparar el greuge social de la seva afirmació, argumentant que les seves paraules havien estat tretes de context.

Des de Sonrisas de Bombay recolzem la resposta crítica de la societat, ja que la no-discriminació és una precondició per avançar cap a un model de societat en el que els Drets Humans estiguin garantits.

 

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús