El repte de les escombraries

La recollida de residus és una de les assignatures pendents més flagrants de la ciutat de Bombai. Ara bé, la ciutat compta amb algunes iniciatives particulars per mantenir la ciutat neta i contribuir al compliment de l’ODM 7 “Garantir la sostenibilitat del medi ambient”.

Avui us presentarem la iniciativa que des del 1998 està duent a terme Rajkumar Sharma, a la zona residencial de Chembur’s Diamond Garden. En Rajkumar va aconseguir que 126 famílies creessin un fòrum de veïns i veïnes amb l’objectiu de mantenir la zona neta.

Tot i així, malgrat tenir clar quina era la fita comú, ningú volia tenir un container o un petit abocador a la porta de casa seva. Finalment es va escollir un punt allunyat de la zona per construir un pou de compost.

L’ONG Stree Mukti Sanghatana va liderar el procés per construir el pou i per fer formació a les diferents famílies. Tot el que les famílies han de fer és separar les seves escombraries, i llençar-les al contenidor. Uns 20 dies després obtenen l’abonament, que s’utilitza per als massissos de flors de la zona.

Una iniciativa interessant i engrescadora i una excusa per recordar un cop més, la necessitat de que l’Administració comenci a treballar en aquesta línia per contribuir en bona mesura a la millora de la vida de moltes persones que viuen en aquesta ciutat.

1 comentari

  • Cristina Roig

    17/07/2011 9:21

    Hi ha faltes d’ortografia i de lèxic en aquest article, llàstima, confiava en aquest diari. Les podríeu corregir?

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús