No a les retallades en cooperació!

El passat divendres vam participar a l’acció de protesta convocada per la  Confederació Catalana d’ONGs per la Pau, els Drets Humans i el Desenvolupament per simbolitzar “l’enterrament” de les polítiques públiques en Cooperació, Pau i Drets Humans.

Les retallades pressupostàries en cooperació passen de 49 milions aprovats al 2011 a 22. Això implica que més d’un milió de persones de les comunitats beneficiàries dels països pobres en pateixin els efectes, així com també que la tasca de conscienciació i sensibilització a Catalunya se’n vegi repercutida a la baixa.

Les ONGs ens mobilitzem per denunciar aquesta decisió política que omet que la cooperació és una responsabilitat del nostre govern. I també per recordar que la crisi econòmica no ho justifica tot i no és excusa per desmantellar un model de cooperació que ens el darrers anys ha crescut qualitativa i quantitativament, en sintonia amb la resta de països europeus.

El nostre paper i responsabilitat es continuar treballant i també informar-vos de totes les accions que portem a terme una consciència ciutadana al respecte.

El passat divendres la Confederació també va anunciar que el proper dia 20 de juliol serà el darrer dia que participi al Consell de cooperació de la Generalitat, fins que no es recuperi la cultura del consens.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús