Sí a la vida!

Els dos últims posts els hem començat amb la paraula NO: adverbi de negació que es col·loca davant el verb d’una oració negativa o davant algun membre, amb sentit negatiu, de l’oració. Però avui volem començar amb un SÍ: partícula equivalent a una proposició afirmativa responent a una interrogació expressada o sobreentesa, repetint una afirmació feta anteriorment, anticipant-la.

I el sí és una crida davant l’emergència nutricional a la banya d’Àfrica. La banya d’Àfrica, també coneguda com l’Àfrica Nord-oriental, és una península de l’Àfrica Oriental que s’endinsa al mar d’Aràbia i s’estén per la banda meridional del golf d’Aden. És la part del continent africà que es projecta més cap a l’est. El terme també és usat per referir-se a la gran regió que comprèn els estats de Djibouti, Etiòpia, Eritrea i Somàlia.

La manca de pluges en les dos últimes temporades i una més que qüestionable gestió política han tingut com a resultat la crisi alimentària més gran del segle XXI. Més de 10 milions de persones, especialment els nens i les nenes i les dones, es veuen afectades. Ens trobem davant d’un greu cercle viciós: la manca de pluges, afecta la fertilitat de les terres i les collites, el pasturatge se’n ressent, i el preu dels aliments bàsics està a nivells rècords.

Les perspectives pels propers mesos d’agost, setembre i octubre no són de millora.

Aquesta situació també fa que augmenti el nombre de refugiats i desplaçats que es concentren principalment al nord-est de Kènia. Els camps estan sobresaturats i els recursos són escassos, i també està creixent el nombre de persones que s’està concentrant al voltant d’aquests camps.

En definitiva, ens trobem davant d’una crisi alimentària que necessita un compromís ferm per part de la comunitat internacional mitjançant un programa nutricional.

Però tots i totes podem col·laborar, ja que són moltes les organitzacions que estan treballant a la zona i que necessiten més suport. El que podem fer des del nostre espai quotidià sovint és molt més del que ens pensem.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús