Els menors davant la llei

Avui plantegem una denuncia sobre la vulneració dels drets del menor a l’Índia de la mà d’Amnistia Internacional.

Aquesta setmana l’entitat internacional posava de manifest la situació que viuen molts nois menors de 18 anys l’Índia al ser detinguts. En molts casos es vulnera el marcat pel dret internacional -obliga a tractar com a nen o nena qualsevol menor de 18 anys- i els adolescents de 16 i 17 anys passen a ser tractats com a adults.

L’entitat recopila casos que fonamenten aquesta denúncia a la que cal sumar altres vulneracions com la manca d’assistència sanitària.

Malgrat que l’Índia ha reformulat la seva legislació per fer-la compatible amb la Convenció de l’ONU sobre els Drets de la Infància, a l’estat de Cachemira encara no s’ha actualitzat la llei i aquesta disposa que un o una jove de 16 anys és un adult.

Amnistia proposa que participem en el canvi d’aquesta llei.

Des de Sonrisas de Bombay potenciem el treball amb els joves majors de 14 anys que habiten als slums de Bombai, per tal de fomentar les seves oportunitats laborals en el futur. Mitjançant el projecte Future smiles treballem en programes de beques i assessorament en els estudis post-obligatoris.

Avançar en el respecte dels drets i en la igualtat d’oportunitats és una empresa complexa a la que moltes entitats destinen els seus esforços. Ara bé, tots i totes podem fer molt, des dels nostres espais, per sumar esforços amb aquest objectiu.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús