Visita dels Castellers de Vilafranca a l’escola Yashodhan

Ahir els Castellers de Vilafranca van visitar l’escola Yashodhan. Aquesta escola forma part del projecte educatiu de Sonrisas de Bombay. L’educació, la salut i el desenvolupament socioeconòmic són el marc principal d’actuació dels nostres projectes. Tanmateix l’educació és l’únic actiu que pot trencar el cercle de la pobresa sense fi i posar en marxa l’ascensor social. L’escola Yashodhan garanteix una educació de qualitat a 867 alumnes d’entre 3 i 16 anys.

La visita era el punt i final del viatge que els vilafranquins han fet a l’Índia per participar en el festival del Janmaashtami, en el que els grups de Govindes alcen les seves torres humanes. Enguany el Festival ha comptat amb una gran actuació dels Castellers de Vilafranca. Una relació molt interessant que va començar temps enrere amb els diferents intercanvis que han anat realitzant entre els de Vilafranca i els Govinda Pathak de Bombai.

Així doncs ahir sota l’atenta mirada del professorat, l’alumnat i de l’equip de Sonrisas de Bombay els castellers van aixecar un pilar de 5 i van trencar el Handi que penjava al mig del pati, segons marca la tradició. L’acte va comptar amb els parlaments de Pere Regull, Alcalde de Vilafranca, Miquel Ferret, President dels Castellers de Vilafranca, i de Jaume Sanllorente, fundador i Director General de Sonrisas de Bombay. Per tancar la demostració, els castellers van alçar tres pilars de 4 amb les banderes de l’Índia, Catalunya i el logotip de Sonrisas de Bombay.

Malgrat la pluja, protagonista dels monzons, va ser un dia molt bonic i intens que obre la porta a l’intercanvi i al coneixement, ja que a partir d’aquesta visita la comunitat de l’escola ha conegut una mica més la cultura catalana.

Des de l’entitat volem agrair la seva predisposició i interès als Castellers de Vilafranca. De ben segur que podrem continuar col·laborant per avançar en l’eradicació de la lluita contra la pobresa als slums de Bombai.

Gràcies vilafranquins!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús