Plantant cara a la corrupció

En aquest blog ja hem fet ressò vàries vegades de la creuada d’Anna Hazare contra la corrupció al govern indi, que pel que sembla ha arribat a un primer bon port. Després que l’activista dugués a terme una vaga de fam de 12 dies a la ciutat de Nova Delhi, davant de milers de seguidors, Hazare va trencar el seu desdejuni en conèixer l’anunci del govern indi d’acceptar les seves demandes.

Així doncs en breu hauríem de veure les primeres passes de la llei Jan Lokpal. Aquesta és una bona noticia per avançar en l’eradicació d’aquest greu problema de la política india.

No han faltat veus afirmant que aquest mètode “ghandià” atempta contra els fonaments de la democràcia. Si més no, la realitat és que s’obren les portes a la possibilitat d’un futur més just, menys impune, i l’aposta és per la igualtat, valors que haurien de ser inherents al concepte de la democràcia.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús