El poder transformador de la lectura

Cases improvisades fetes de lona i de llauna s’amunteguen a diferents zones de la ciutat de Bombai, però aviat hauran de fer lloc per una nova iniciativa de la ONG Alternative Realities: biblioteques de carrer. La primera d’aquestes porta per nom: Hol!

Moltes de les persones que ocupen aquestes barraques tenen feina, però les dificultats per trobar un lloguer que puguin pagar, els porten a viure en aquestes condicions. Una enquesta realitzada per l’entitat, a una de les zones de slums de la ciutat, mostra que un alt percentatge de les persones que viuen en aquestes comunitats tenen una educació bàsica i els seus fills i filles també van a l’escola. L’enquesta també rebel·la que el 83% parla hindi, un 45% marathi i el 4% anglès.

La biblioteca té com a objectiu centrar-se en les persones sense llar que estan tan absortes en la lluita per la seva supervivència diària, que l’educació es converteix en una qüestió secundària.

La idea és contribuir a reconstruir la seva autoestima, generar  interessos en la lectura i crear un espai comunitari per estimular la interacció social.

En definitiva, una iniciativa social que aposta pel poder transformador de la lectura.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús