Aplicació de quotes a les escoles indies

L’organització no governamental, Fòrum d’Equitat en l’Educació, ha amenaçat amb presentar una demanda d’interès públic en contra del govern de l’Índia, ja que aquest, encara no ha fet efectiva la reserva del 25% de les places dels centres escolars per als sectors econòmicament més febles de la societat, com preveu la darrera llei d’educació (llei RTE).

L’Estat hauria d’haver notificat l’aplicació després de l’aprovació de la mesura al mes de setembre. Però no hi ha hagut cap moviment des d’aleshores.

L’ONG, denuncia que els processos d’inscripció ja estan començant a molts centres privats i que el silenci de l’Administració central és premeditat per tal d’evitar aplicar la normativa durant el 2012.

Segons el president de l’entitat Jayant Jain, “Sembla que l’Estat no està disposat a aplicar el 25% de la clàusula de reserva d’acord amb la Llei RTE. L’ONG també denuncia el fet que l’Estat pugui estar cedint a les pressions de grups polítics i escoles interessades en que la mesura no es posi en pràctica.

Veurem com els propers dies evoluciona la qüestió, ja que és fonamental la posada en marxa abans de finals d’any perquè hi hagi resultats durant el 2012.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús