83 ONGs demanen a Mariano Rajoy un nou Pla de Drets Humans

El II Pla hauria de millorar el Pla aprovat l’any 2008 per l’anterior executiu.

Fins a 83 organitzacions s’han posat d’acord per reclamar al president del govern de l’Estat espanyol, l’aprovació d’un II Pla de Drets Humans que pugui ser impulsat i consolidat a partir de l’actual legislatura. El suport a la petició ha comptat amb la unanimitat d’un ampli i variat espectre representatiu de les entitats de la societat civil del país, tant de drets humans com de cooperació o entitats socials, les quals van voler recordar, en una carta oberta, enviada el passat 19 de gener de 2012 a Mariano Rajoy, la necessitat que el nou Pla mantingui els Drets Humans en un lloc prioritari per al govern espanyol, i garanteixi l’aplicació d’una sèrie de mesures concretes, tant en política interior com exterior, així com indicadors mesurables i objectius clars.

Des de les entitats signants es considera clau donar una major difusió a aquesta important mesura, recomanada per les Nacions Unides, per aconseguir una participació activa de la societat civil i que el procés d’elaboració del nou Pla avanci amb pas ferm cap al compromís en la promoció i protecció dels Drets Humans.

En aquest enllaç podreu llegir la carta signada per les entitats. (En el moment de l’entrega 75 entitats havien recolzat l’acció, però la llista va creixent i a dia d’avui són ja 83.)

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús