L’accés a la salut

La negació d’assistència sanitària a les persones en situació d’exclusió social per part dels hospitals públics, que han de reservar part de les seves places per aquests casos, és una realitat.

Bombai té 80 hospitals públics que, en funció del que dictamina la Llei BPT 1950, tenen l’obligació de reservar un 10% de les seves places per oferir assistència sanitària gratuïta a les persones sense recursos. A canvi aquests hospitals reben diferents concessions en serveis com l’aigua i en impostos.

Malgrat tot, les dades que ofereix dels mesos de gener-març del 2012, el comissionat responsable, indiquen que s’estan vulnerant les normatives i hi ha hospitals que no han acceptat cap d’aquests casos havent-se acceptat només 309 persones en aquesta situació.

Una situació irònica i preocupant quan l’Índia intenta avançar cap a un sistema de cobertura sanitària universal.

Llegir article complet escrit pel Dr. Girish responsable del Programa de Salut de Mumbai Smiles India.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús