La inversió en educació pública a Bombai

Darrerament la Fundació Praja publicava un informe sobre l’estat de les escoles municipals a Bombai que revelava que l’assignació pressupostària per alumne s’ha incrementat en un 165%  en els últims cinc anys.

La inversió a les escoles públiques és de Rs 53.335 per estudiant a l’any, aproximadament 746€, mentre que les escoles privades subvencionades cobren una mitjana d’entre Rs 15.000 a Rs 36.000 en concepte de despeses per any.

L’informe també explica que la mitjana d’aprovats durant els darrers cinc anys a les escoles privades és del 82%, mentre que a les escoles públiques és del 58%.

També hi ha una clara diferència en les valoracions del professorat. Mentre que a les escoles privades aquestes acostumen a oscil·lar entre el “bo” i “l’excel·lent”, més del 85% dels i les mestres de les escoles públiques reben només un “bé”.

A jutjar per l’informe presentat, continua existint una important diferència en termes de qualitat educativa entre l’escola pública i la concertada, una diferència que consolida la desigualtat d’oportunitats.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús