Emprenedoria social a Bombai

Avui volem compartir amb vosaltres les reflexions que el Dr. Pathik Pathak fa al seu post publicat avui a The Guardian.

Aquest sociòleg ens planteja el paper que Bombai juga actualment en termes d’empresa social. I per això ens explica les iniciatives del Tata Social Institut (TISS), amb el que vam organitzar conjuntament la Conferència internacional “Combatre la pobresa en un món regit pel mercat”.

També ens de UNTLD Índia que proporciona suport i capital inicial a empreses socials. I ens posa com a exemple un negoci d’agricultura orgànica que neix en un context en el que proliferen els suïcidis d’agricultors, per tal de proporcionar un mitjà de vida sostenible per a aquests i per popularitzar l’agricultura ecològica. I una iniciativa de gestió de residus vinculada a l’autonomia de la dona, mitjançant l’associació Stree Mukti Sanganatha.

En definitiva un post orientat a reflexionar sobre com aquestes solucions innovadores plantegen fer front a les desigualtats i capacitar als grups que les pateixen, com a resultat de l’activitat dels mercats i les polítiques que s’estan duent a terme.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús