Catalunya: Zero solidaritat? Zero Drets Humans? Zero Pau?

La FCONG-Federació Catalana d’ONG de Pau, Drets Humans i Desenvolupament es mobilitza com a part de l’àmplia Plataforma d’entitats, sindicats i moviments socials que s’han organitzat per evitar l’aprovació d’uns nous pressupostos antisocials.

Sonrisas de Bombay també s’ha adherit al manifest unitari. Tal i com queda recollit en aquest i com va recordar el Comissari de Drets Humans del Consell d’Europa a l’Estat Espanyol fa poques setmanes, la FCONG creu que les retallades en polítiques socials són vulneracions de drets humans en sí mateixes. A més a més, i per l’experiència acumulada de treball amb països empobrits amb problemes de deute, les ONG saben que la privatització dels serveis públics, la recerca dogmàtica de l’estalvi i l’eficiència del sector privat ha suposat l’exclusió dels col·lectius més vulnerables de la prestació d’aquests serveis el que a la pràctica suposa una conculcació de drets.

El manifest unitari recull de manera explícita el caràcter solidari de la Plataforma, més enllà de les pròpies fronteres, reivindicant el treball de cooperació internacional i en defensa de la pau i els drets humans, com a senyal d’identitat d’un país social. “No hem de posar fronteres a l’exigència de justícia, perquè la iniquitat no les coneix: la solidaritat internacional, el foment de la pau i els drets humans, a casa nostra com arreu del món, han de ser igualment la senya d’identitat d’un país social”.

La FCONG treballa paral·lelament per aturar la nova retallada en els pressupostos de cooperació, pau i drets humans i està fent reunions amb els grups parlamentaris, juntament amb les Coordinadores territorials d’ONG. Igualment, la FCONG considera vital formar part d’aquesta Plataforma col·lectiva de reivindicació, i coincidir amb la resta de sectors afectats per les retallades. A la manera de la resta de “marees”, els activistes de les ONG lluiran samarretes amb el lema “Catalunya: Zero solidaritat? Zero Drets Humans? Zero Pau?”.

Consulta el manifest.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús