10 de desembre reivindiquem el compliment dels Drets Humans

El 10 de desembre és el Dia Internacional dels Drets Humans. La FCONG commemora aquesta data reivindicant uns pressupostos més socials, i organitzant un concert.

Pel seu treball a països empobrits amb problemes de deute, les ONG coneixen les conseqüències devastadores de la privatització dels serveis públics, de la recerca dogmàtica de l’estalvi i com això ha impedit l’accés als serveis bàsics d’àmplies capes socials. Facilitar aquest accés ha estat, en molts casos, l’eix de molts projectes de desenvolupament.

Ara, a 65 anys de la signatura de la Declaració Universal de Drets Humans, la Federació Catalana d’ONG considera que la situació s’està reproduint a casa nostra. Tal i com ha confirmat el Comissari per als Drets Humans del Consell d’Europa, les retallades pressupostàries a Catalunya i l’Estat espanyol estan suposant retallades de drets i, per tant, vulneracions de facto dels drets humans. Les brutals retallades en cooperació internacional, pau i drets humans estenen i confirmen, a més, la manca de compromís dels nostres governs perquè els drets humans tinguin realment caràcter universal.

Per aquesta raó la FCONG està convocant els darrers dies a diferents accions per denunciar uns pressupostos antisocials.

La part més festiva de la commemoració tindrà lloc el mateix dia 10 de desembre. La FCONG ha organitzat un concert gratuït al Casal Folch i Torres. El tema de Pau Alabajos “Utòpics, idealistes, ingenus”, emmarca la celebració que començarà a les 18 hores amb un activitat infantil dinamitzada per Roger Canals. A les 19.15 Pau Alabajos oferirà un petit concert acompanyat de Roigé.

Més informació:

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús