La lluita contra la malnutrició a l’Índia: el paper de l’educació

Si la setmana passada aplaudíem l’eradicació de la polio a l’Índia, aquesta setmana volem subratllar els problemes de malnutrició al país, on la desnutrició i la sobrealimentació són una constant per molts dels seus ciutadans i ciutadanes, en especial pels nens i nenes.

És realment necessari que aquesta qüestió marqui l’agenda social i política i que les polítiques econòmiques, de salut i d’educació la incorporin de manera transversal. Perquè això sigui possible cal una recerca i un anàlisi que ajudin a conscienciar al conjunt de la societat sobre la importància de l’accés a una alimentació equilibrada i sana.

A Sonrisas de Bombay treballem la importància de la nutrició als diferents programes que desenvolupem en l’àmbit de l’educació, la salut o el desenvolupament socioeconòmic. Per exemple, garantint un àpat equilibrat i formació als alumnes i als pares i mares dels centres de preescolar (balwadis); amb la formació a les famílies participants al projecte d’oncologia infantil Hope; i amb el projecte de formació ocupacional per a dones Seed.

Llegir l’article sencer.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús