Devreporter Network

DevReporter Network és una xarxa transregional (Catalunya, Roine-Alps i Piemont) de periodistes, universitaris i professionals de la comunicació de les estructures de la SI (Solidaritat Internacional). El projecte vol crear les bases d’aquesta xarxa, afavorint un intercanvi continu entre els participants, per treballar pel desmantellament d’estereotips i per la descodificació de la informació. Això contribuirà a la millora de la qualitat informativa dels mitjans i de la comunicació dels actors de la SI i també permetrà que els ciutadans europeus puguin conèixer millor els assumptes relacionats amb el desenvolupament i puguin mobilitzar-se molt més a favor d’unes relacions més equitatives entre els països del món.

Com ha evolucionat aquests darrers anys la imatge mediàtica de les accions de solidaritat internacional? Quin paper tenen la informació i la comunicació en l’educació dels ciutadans pel que fa als problemes de desenvolupament? Quina visió de la solidaritat internacional es vehicula mitjançant la informació mediàtica i la comunicació dels actors del desenvolupament (ONG, associacions, grups territorials, etc.)? És una visió propera a la realitat del terreny?

La millora de la qualitat de la informació i de la comunicació passa per un millor coneixement entre el món mediàtic i el món de la solidaritat internacional. De fet, les col·laboracions actuals entre mitjans i professionals de la comunicació han de desenvolupar dinàmiques conjuntes d’intercanvis i de reflexions sobre la sensibilització dels ciutadans europeus pel que fa als temes relacionats amb el desenvolupament, un enfocament que cal seguir a llarg termini.

 Si t’interessa, entra ja!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús