Els interessos empresarials s’apropien de les polítiques de cooperació pel desenvolupament

La Coordinadora d’ONGD i la Plataforma 2015 y más donen la veu d’alerta: es confirma la reforma del Fons per a la Promoció del Desenvolupament (FONPRODE) que assestarà l’enèsim cop a la política de cooperació espanyola. Aquesta reforma deixarà el FONPRODE en mans del Ministeri d’Economia i primarà els interessos de la internacionalització de les empreses sobre els objectius de desenvolupament i lluita contra la pobresa i la desigualtat.

Les modificacions proposades en aquesta reforma posen en gravíssim perill a la política de Cooperació al Desenvolupament i debiliten profundament la coherència de polítiques amb els principis i criteris de desenvolupament, i a més el govern espanyol torna a evitar que el procés sigui informat, transparent i participat.

Més informació.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús