Transsexualitat a l’Índia

Us recomanem la lectura d’aquest article de Zigor Aldama publicat al blog Planeta Futuro de El País. L’autor recull casos de diferents persones transsexuals de l’Índia. Aquests casos individuals posen de manifest una realitat compartida per entre unes 200.000 i dos milions de persones a tot el país, segons el PNUD.

Malgrat les particularitats de cada un dels casos, l’exclusió social i la discriminació són denominadors comuns en un percentatge elevadíssim. Com també ho és en molts casos fruit d’aquesta exclusió laboral i social, un elevat risc de contraure malalties de transmissió sexual.

El passat mes d’abril la legislació índia va avançar en el reconeixement dels drets d’aquestes persones, però el camí per recórrer per parlar d’una igualtat efectiva, és encara molt llarg.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús