Setmana d’Acció Mundial per l’Educació

11067485_981847465173826_4520185681980482997_nLa Campanya Mundial per l’educació (CME) sota el lema “Jo voto per l’educació, i tu?”, es mobilitza per sol•licitar nous compromisos internacionals de cara a 2030 a través de la Setmana Mundial per l’Educació (SAME), que tindrà lloc entre el 20 i el 26 d’abril.

Al 2015 hi haurà uns 100 milions de nens i nenes al món que no podran acabar els seus estudis de primària. Es segueixen necessitant 4 milions més de docents per assolir l’escolarització de tots els nens i nenes d’aquesta edat.

A Catalunya diferents agents s’han sumat a la campanya i s’organitzen diverses activitats entre l’abril i el maig. Enguany un dels actes que destaquem és a l’Institut Escola Jacint Verdaguer de Sant Sadurní d’Anoia.

Sonrisas de Bombay participa en aquesta campanya que enguany té dos reptes, ja que el 2015 és doncs un anys de balanç i de propostes, ja que s’han d’establir dos noves agendes internacionals. D’una banda, el nou marc per l’ETP al maig, al Foro Mundial per l’Educació que tindrà lloc a Incheon (República de Corea), a on la CME reclamarà que els nous objectius en matèria d’educació contemplin el compromís en favor de l’equitat, de l’accés a una educació de qualitat i es faci una crida a l’ampliació de docents.

D’altra banda, l’Assemblea General de les Nacions Unides es reunirà a Nova York al setembre per establir els nous Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). La CME defensarà que es reculli: “Garantir l’educació de qualitat gratuïta, equitativa, inclusiva i la formació continua per a tots i totes”.

Participa: #yovotoporlaeducacion

Manifest i més informació.

Etiquetes , ,

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús