Per què l’Índia no planta cara a les violacions a dones dins del matrimoni?

IMG_1828-3vvLa violència contra les dones no és exclusiva de cap país en concret. Aquest greu problema social que deixa moltes morts al seu darrera, que no té pas fronteres, dista força de ser una prioritat pels Estats. I l’Índia no és una excepció.

Si bé, els darrers anys hi ha hagut un canvi a nivell social, ja que es denuncien molts més casos i s’exigeix que no quedin impunes i que les lleis siguin fermes amb aquesta realitat, aquesta postura no és ni de bon tros la majoritària.

Així ho posa de manifest aquest article a The Guardian de Kum Kum Dasgupta. En aquest cas prenent com a referent les violacions en el marc del matrimoni.

Per eradicar la violència contra les dones cal molta pedagogia social, calen canvis legals però sobretot cal un acord polític que assumeixi aquest problema social com a prioritari més enllà de les sigles i les fronteres. I sobretot cal no perdre temps per evitar sumar més dones mortes.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús