El futur de grans ciutats com Bombai

Quan l’augment de la població es combina amb una ràpida urbanització, els impactes ambientals i socials derivats es converteixen en un repte polític ferotge.

Aquest article, de Asit K. Biswas i Kris Hartley publicat al Blog Planeta Futuro de El País, pren l’Índia com a un dels objectes d’anàlisi de la qüestió.

Segons els autors, en 35 anys es preveu un creixement de residents urbans de 400 milions. Per primer cop la majoria dels ciutadans indis viuran a les ciutats. Cal tenir en compte que Delhi i Bombai ja són grans focus de desigualtat i exclusió, malgrat el seu potencial econòmic.

L’article assenyala que no es pot perdre gaire temps en generar canvis estructurals si es vol evitar que la tendència d’aquesta desigualtat i de molts problemes socials sigui creixent i potenciar una transformació social que aposti i garanteixi la justícia global.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús