Objectius de Desenvolupament Sostenible

El passat cap de setmana a Nova York, els països assistents a la Cimera de Desenvolupament Sostenible, assumien una nova agenda fins l’any 2030 marcada pels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Els ODS arriben per agafar el relleu dels ja superats Objectius del Mil·lenni, ja que es contemplava la seva consecució al 2015. Així que diem superats, per data, no pas per s’hagi arribat al punt que es volia.

Si bé s’han assolit alguns objectius com per exemple, reduir a la meitat la pobresa extrema, també és cert que 1.200 milions de persones viuen sota el llindar de la pobresa i que, com indica un informe del Banc Mundial, els 942 milions de persones que han superat la pobresa extrema, no han trencat de manera definitiva amb la seva vulnerabilitat.

I és en aquest context i després d’una dura crisi de model socioeconòmic, que arriben els ODS. És un document molt extens i ambiciós amb 17 objectius i 169 fites que toquen una molt amplia varietat de problemes socials.

Com a novetat destaquem que les seves mesures no només fan referència als països empobrits o en desenvolupament. Aquesta és una dada interessant, ja que permet obrir debats clau que tenen un caire internacional.

Aquesta canvi de perspectiva és clau, sinó com podem lluitar per la justícia global i fer front a causes que no entenen de fronteres i que generen problemes locals?

Tenim una nova data a l’horitzó 2030, serà cosa de no perdre el temps. Més informació.

Etiquetes ,

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús