La manca de docents priva del dret a l’educació a milions de nens i nenes arreu del món

Amb motiu del Dia Mundial dels docents que se celebra anualment el 5 d’octubre des de 1994, la Campanya Mundial de l’Educació denuncia que el dèficit de docents continuarà privant a milions de nens i nenes del dret a l’educació, arreu del món. I subratllen que la recent adopció dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a Nova York és una oportunitat única per recordar el paper fonamental que els docents han d’exercir en la nova agenda de l’educació. I així ho fan en un article al Diari de l’Educació del que recomanem la lectura.

La Campanya Mundial per l’Educació és una Coalició Internacional d’ONG, sindicats, centres educatius i moviments socials compromesos amb el dret a l’educació. Aquesta coalició neix l’any 2000 amb l’objectiu d’exigir als governs l’accés i el compliment del dret a l’educació de tots i totes, reflectit pràcticament en totes les declaracions, fòrums i cimeres internacionals. Ens coordinem internacionalment i treballem a nivell estatal i regional en més de 100 països perquè totes les persones tinguin accés a una educació de qualitat, gratuïta, equitativa i inclusiva.

A Catalunya, la coordina EDUCO i les entitats membres són: Ajuda en Acció, CCOO Educació, Col.legi de Pedagogs de Catalunya, FISC, Sonrisas de Bombay i VOLS.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús