Ple d’emergència social: Celebrem les mesures aprovades i reclamem dotació pressupostària que confirmi el compromís dels partits

Aquests darrers dies ha tingut lloc un Ple monogràfic al Parlament de Catalunya sobre Emergència social. La Plataforma Pobresa Zero ha estat convidada a intervenir en aquesta sessió. I així va comparèixer representada per una de les seves portaveus, Teresa Crespo.

A la intervenció la Plataforma va alertar que la crisi no està superada, ja que les desigualtats no s’han reduït. Es va posar atenció als efectes de la pobresa en l’educació. També es va  reivindicar una fiscalitat justa i la renda mínima garantida com a dret i no com a gest caritatiu. En definitiva, es va fer un repàs pels blocs del document presentat per la Plataforma el passat 17 d’octubre.

Teresa Crespo va acabar la seva intervenció subratllant que no val parlar d’emergència ni de solucions d’urgència, ja que calen canvis estructurals que promoguin una societat més lliure amb igualtat d’oportunitats.

El Ple va respondre amb aplaudiments que es van traduir el segon dia en l’aprovació de mesures concretes. Entre elles la derogació de la reforma laboral, l’increment de les beques menjador, el compromís d’anar més enllà en l’acollida i suport a les persones refugiades i la regulació de les persones immigrades, les polítiques d’igualtat de gènere i de suport a les víctimes de violència masclista, la implementació de noves mesures fiscals o un estudi sobre els professionals de serveis socials.

Tanmateix malgrat aquestes, i la creació d’una comissió de seguiment, tot plegat pot quedar en paper mullat si no es dota de pressupost.

Us convidem a llegir el posicionament complet de la Plataforma i les seves valoracions.

 

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús