La tuberculosi, una lluita constant

collageAvui en dia, la tuberculosi és una malaltia oblidada a la societat occidental, però a la Índia continua formant part del dia a dia. La pateixen 2,2 milions de persones i és el país amb més incidència.

La superpoblació  a les grans ciutats convida  la malaltia a propagar-se ràpidament i en persones amb  malnutrició la tuberculosi actua de forma més acusada.

A l’Índia una bona part de la població pateix dificultats per accedir als serveis sanitaris, i per tant, vulneracions sistemàtiques del dret a la salut.  Així moltes persones no reben tractament. I  aquells que poden accedir a medicaments l’abandonen quan es troben millor sense haver eliminat la malaltia del cos per falta de coneixements.

És per això, que les tasques de sensibilització i reivindicació del dret a la salut són molt importants,  i amb aquesta intenció Sonrisas de Bombay ha fet diferents accions amb el suport del govern municipal, la Brihanmumbai Municipal Corporation.

 Aprofitant el Dia Mundial de la Tuberculosi, al mes de març, vam organitzar una manifestació a Bombai on hi van participar 300 estudiants  i  membres del departament de salut del govern municipal. Al final de l’acte es va fer una xerrada informativa sobre els símptomes i com poder-los combatre.

Una altra acció, d’un mes de durada, va tenir com a protagonistes 5 autobusos de la ciutat de Bombai, els quals portaven senzills missatges informatius sobre  la tuberculosi que van poder llegir unes 60.000 persones al llarg de la campanya.  A més, els conductors d’autobusos van ser informats perquè ells també poguessin contribuir a la prevenció de la malaltia conversant amb els passatgers.

La lluita per combatre la tuberculosi ha de ser constant.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús