Fer front a la tuberculosi a l’Índia rural

Fa uns dies us presentàvem una sèrie d’accions, per combatre la tuberculosi, que s’estan duent a terme a la ciutat de Bombai. Aquesta setmana us volem parlar de la realitat de la malaltia a les zones rurals, on hi ha gent que s’esforça dia rere dia per ajudar a tractar a les persones que la pateixen als llocs més remots del país.

Aquest és el cas de la Gundamma, de només 23 anys. Ella forma part del projecte Teràpia Directament Observada (DOTS) que consisteix en oferir un seguiment personalitzat per part de professionals a persones malaltes de zones rurals, i així poder-los tractar, fer un seguiment de la seva evolució i ajudar-los a conviure amb la malaltia.

Asepectes com pendre adequadament les pastilles, tenir accés a les mateixes, la diagnosi primerenca de la malataia i saber com fer front als seus símptomes són fonamentals per combatre la tuberculosi i també són part de la tasca de Gundammma i de tot un equip, que malgrat que arriba a moltes persones, deixa a moltíssimes sense aquest tipus d’informació i recursos. De nou, ens trobem davant una malaltia actualment lligada a la pobresa i l’exclusió social.

Per saber més d’aquesta jove infermera, els seus pacients i el projecte que els engloba podeu consultar el següent article escrit per la Lola Hierro al blog Planeta Futuro de El País.

 

 

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús