Asmita, una educació per un futur sense pobresa

20141222-145054El nou informe de l’Estat Mundial de la Infància presentat per UNICEF alerta que, si no canvien les coses, més de 60 milions de nens no estaran escolaritzats al 2030. Per sort, aquest no és el futur que li espera a l’Asmita.

Ella és una nena de quatre anys dels slums de Bombai que des de fa un any ha començat l’escola gràcies al projecte d’educació preescolar Balwadis, que l’ONG Sonrisas de Bombay impulsa a la ciutat india per combatre la pobresa i les desigualtats. Tot i així, Asmita i la seva nova família continuen vivint en risc d’exclusió: viu en un barri de barraques, i va ser adoptada per una veïna després que els seus pares l’abandonessin. Lamentablement Asmita també va perdre el seu germà, ja que com diu l’Informe 69 milions d’infants estan en risc de morir abans de complir els cinc anys.

L’Asmita té accés a l’educació, fet que li donarà oportunitats per deixar de formar part dels 167 milions de nens que viuen en situació de pobresa i, si tot va bé acabarà la primària sense pertànyer al 76% dels infants que no ho aconsegueixen i amb opcions de somiar amb oportunitats de futur .

L’informe d’UNICEF mostra que s’han fet millores en els àmbits de l’educació, la salut i la lluita contra la pobresa, tanmateix queda molta feina per fer, per tal què tots els nens i nenes puguin anar a l’escola i aconseguir un futur digne i lliure de pobresa.

Per tal d’aconseguir canvis reals en les vides d’aquests milions de nens i nens, tasca a la que contribueix Sonrisas de Bombay amb el suport dels seus col·laboradors i col·laboradores, és fonamental que els governs accelerin el progrés cap els objectius del 2030. No podem perdre temps, són molts futurs en joc.

Més informació sobre l’informe l’Estat Mundial de la Infància per UNICEF.

També podeu llegir la noticia ampliada al blog Planeta Futuro de El País.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús