Pune fomenta la participació per deixar enrera les desigualtats i millorar la ciutat

Pune és la segona de les 20 “smart cities” de l’Índia. Aquesta en concret està desenvolupant un projecte participatiu per tal de donar resposta als grans reptes de la ciutat: medi ambient, transport, mobilitat i sanejament de les aigües entre d’altres.

La campanya, impulsada per l’administració, ha intentat involucrar al màxim d’agents que donen vida a la ciutat: mitjans de comunicació, entitats privades, i sobretot veïns i veïnes, i ONG’s.

I és que no podem oblidar que malgrat tot el que la ciutat ja ha aconseguit, 3’1 milions de persones, el 36% de la població, viuen als 500 slums, barris de barraques, de Pune o, que per cada 1.500 habitants hi ha un autobús. Aquests són alguns dels motius pels quals cal continuar treballant per disminuir l’àmplia desigualtat que milions de persones viuen a moltes ciutats de l’Índia.

Si voleu més informació podeu llegir l’article complet, signat per Ángel L. Martínez Cantera, al blog Planeta Futuro de El País.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús