Reflexió sobre el sistema de castes a l’Índia i les discriminacions a la comunitat dàlit

Avui us proposem la lectura d’aquest article publicat al Público i escrit per Samuel Fernández sobre la situació dels dàlits a l’Índia. L’article denuncia les agressions que els membres d’aquesta casta índia pateixen encara avui, malgrat la Constitució del país, aprovada a l’any 1949, garanteix la igualtat de totes les persones, lluny de perpetrar el sistema de castes.

Si bé és cert que en els darrers anys la situació ha evolucionat molt, sobretot a les ciutats on el pes d’aquesta classificació és molt baix, ja que la discriminació i l’exclusió venen marcades en gran mesura per les grans desigualtats econòmiques, encara es donen casos d’agressions i discriminacions a la comunitat dàlit.

Des de Sonrisas de Bombay posem l’accent en la gran heterogeneïtat d’un país, on a les zones rurals la situació pot ser molt diferent a la de les grans ciutats. I també en la incidència de la manca d’accés a l’educació. De fet, com l’article ja apunta, que es denunciïn aquestes agressions pot ser un indicador de millora en l’accés a l’educació i un millor coneixement dels drets per part de la ciutadania.

Si més no, és evident que cal seguir avançant en la construcció d’una societat on la igualtat de drets i oportunitats sigui una realitat efectiva, i on no hi hagi espai per la discriminació. Des de Sonrisas de Bombay seguirem treballant per contribuir en aquesta línia.

Etiquetes , ,

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús