Les noies índies tenen dret a fer esport

Avui ens agradaria recomanar l’article “El Kushti ya no es cosa de hombres”del blog Planeta Futuro del diari El País, un escrit que dóna veu a les noies que practiquen el Kushti, un esport tradicional de lluita índia que fins fa pocs anys era considerat exclusivament masculí.

Aquestes noies no només lluiten als tatamis sinó que dia rere dia han de combatre actituds hostils envers elles per part de les seves famílies i de la societat que les envolta.

És el cas de la Divya Kakran, acostumada a sentir burles i rialles cada cop que va a entrenar, però guanyadora de més de 40 medalles. És tan bona que lluita també contra homes. En un primer moment, els seus pares no van acceptar que es dediqués a l’esport però quan es va convertir en una font d’ingressos per la família van deixar d’oposar-s’hi i li van donar el seu suport.

Històries com la de la Divya són molt habituals a l’Índia, país on la desigualtat de gènere té un pes important, com a tants d’altres -només cal mirar xifres sobre violència masclista a casa nostra-. En molts casos a la discriminació de gènere sumen també la discriminació derivada de la situació de pobresa en la que viuen. Una situació de la que és fa més difícil sortir sent dona, ja que sovint les oportunitats són menys.

Etiquetes , ,

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús