La solidaritat salva moltes vides

En un país que només destina el 4,7% del PIB a la sanitat, com és l’Índia, la ciutadania s’ha hagut d’organitzar i buscar solucions efectives. Moltes de les quals han sorgit de l’experiència pròpia, és el cas d’en Jawahar Lal un home que va patir una cremada greu quan era petit i al anar a l’hospital per curar-la li van dir que allà no tenien capacitat per fer-ho, en canvi, altres hospitals li van demanar una quantitat de diners que la seva família no podia assumir.

Va ser llavors quan va aparèixer un home que li va oferir un ungüent fabricat per ell mateix amb oli de sèsam i un còctel d’espècies. Gràcies a l’ ungüent en Jawahar es va curar. L’home va rebutjar ser pagat amb diners, en canvi, va decidir ensenyar a en Jawahar i a la seva família a preparar la cura que tan bé els hi havia funcionat. És així com van acabar creant una unitat de cremats que al llarg dels anys ha ajudat a molta gent de diferents orígens i classes socials.

Una altra història plena de solidaritat la protagonitza en Vijay Thakur, un home que es dedica a recórrer la ciutat de Bombay amb el seu taxi atenent emergències mèdiques. Amb els anys afirma haver portat fins a 500 malalts d’urgència a l’hospital. La seva vessant solidària també sorgeix d’una experiència personal, quan cap taxi va acceptar portar a la seva dona a l’hospital quan es va posar de part i malauradament va perdre la criatura. Avui en dia, amb 74 anys, en Vijay continua conduint pels carrers de Bombay perquè una història com la seva no es torni a repetir.

L’accés a la salut és vital per qualsevol persona i una precondició per parlar de desenvolupament. És per això que aquest és un dels àmbits de treball de Sonrisas de Bombay. L’organització inclou aquesta perspectiva en bona part dels seus projectes però a més impulsa diferents projectes més específics, com HOPE, centrat en infants que pateixen càncer; els Camps de Salut que ofereixen revisions mèdiques a les comunitats amb les que treballa, així com les activitats impulsades per combatre mitjançant prevenció i tractament malalties infeccioses com la malària, la tuberculosi, la SIDA, el dengue i la lepra,  regulars a tota la gent que no té accés a la sanitat.

Si voleu llegir les històries completes d’aquestes iniciatives les teniu a continuació:

Unitat de cremades, El País, Planeta Futuro: http://elpais.com/elpais/2016/06/16/planeta_futuro/1466072969_000868.html

Taxi – Ambulància, Clarín:http://www.clarin.com/viste/taxi-ambulancia-recorre-calles-Bombay_0_1595840453.html

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús