La lluita per l’aigua

Durant els últims dies els habitants dels estats indis de Karnataka i Tamil Nadu, s’han despertat enmig de disturbis sorgits arran d’una disputa per l’aigua del riu Cauvery, aquesta disputa prové de molts anys enrere, però durant les passades setmanes s’ha accentuat a causa d’una orde del Tribunal Suprem que obliga a l’estat de Karnataka a cedir més aigua en favor de l’estat de Tamil Nadu.

Aquesta orde no ha agradat a la població de Karnataka que porta més d’un any patint sequera al igual que Tamil Nadu, un estat on l’escassetat d’aigua ja és habitual a causa de la seva particular geografia.

Els disturbis han tingut un balanç molt negatiu ja que algunes persones han perdut la vida, almenys una a mans de la policia. A més, s’han produït nombrosos actes vandàlics que han provocat pèrdues a una gran quantitat d’empreses ubicades a Bangalore, capital de Karnataka i coneguda com el Silicon Valley indi. Tot i així, tal com deia el primer ministre Narendra Modi, apel·lant a la calma, els més perjudicats pels disturbis són la gent amb menys recursos.

Us convidem a conèixer més sobre aquesta greu problemàtica per l’accés a l’aigua.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús