Coneix la història de l’Anand i de com ha pogut continuar els seus estudis superiors

IMG-4195L’Anand Lajar Yerpul és un noi de 15 anys que està estudiant novè grau a l’institut Suviday. Viu a Subhash Nagar, una de les comunitats de slums d’Andheri East. La seva família va arribar a aquest slum fa vuit anys i ara ell viu allà amb les seves dues germanes grans i la seva mare. El seu pare va morir en un accident laboral fa 15 anys, quan l’Anand només tenia 10 mesos de vida.

L’Anand està molt enfeinat amb les seves activitats escolars i els estudis. De vegades, també ajuda la seva mare amb les feines de casa com netejar el terra, rentar la roba o preparar el sopar.  El noi va conèixer Sonrisas de Bombay gràcies als seus professors i a alguns alumnes que rebien beques de l’organització. Com és un bon estudiant i prové d’una família amb pocs recursos econòmics, el seu professor el va animar a informar-se i a sol·licitar un dels ajuts que proporciona el projecte d’Educació Superior (Future Smiles), que impulsa la fundació i promou l’accés a l’educació superior i post obligatòria, amb l’objectiu d’augmentar les possibilitats d’un futur per als nois i noies de les comunitats dels slums. 

Parlant amb l’Anand sobre l’impacte positiu que ha tingut la seva relació amb Sonrisas de Bombay, ens va explicar que està molt agraït a l’organització per haver rebut una beca, ja que l’ajuda a continuar els seus estudis i recolza la seva família en l’esforç econòmic que suposa pagar l’educació. La seva mare treballa a una fàbrica de joieria junt amb una de les seves germanes, que va haver d’abandonar l’escola als 11 anys per motius econòmics i anar amb la seva mare a treballar. Tot i així, a la família els hi costa molt arribar a final de mes. Així doncs, l’Anand pot continuar els seus estudis gràcies a la beca, ja que sinó també estaria treballant.

Ens va explicar que les sessions de creixement personal, unes conferències dedicades a millorar la confiança dels estudiants, el van ajudar a concentrar-se més durant els exàmens, així com a saber portar els problemes de la família. Ens va explicar també, que després d’estudiar molt, només aconseguia treure notes al voltant de 12 – 14 punts d’un total de 20; però després de les sessions de desenvolupament personal, control d’estrès i fixació d’objectius, organitzades per Sonrisas de Bombay, les seves notes van millorar. Content, ens comentava “gràcies a l’ajuda i al seguiment, en l’últim examen vaig treure un 18 de 20 punts”. 

L’Anand ens va fer parar atenció en la seva experiència sobre el que va aprendre a la conferència de fixació d’objectius. Durant les vacances, va decidir guanyar unes 3.000 rupies per comprar-li un regal a la seva germana i estalviar per la matrícula  del proper any. Amb aquest objectiu, va treballar durant un mes i va aconseguir guanyar les 3.000 rupies que s’havia proposat i una mica més. Ens va dir que va ser un dels moments més feliços de la seva vida.

Per al projecte, ens va suggerir si fos possible reincorporar al sistema educatiu a tots aquells joves que havien deixat l’escola o l’institut per anar a treballar. Ens va dir que ell estaria encantat de participar com a voluntari. Certament són nois amb les idees clares! Per la nostra part, a Sonrisas de Bombay, seguirem treballant amb el seu suport i amb el vostre per continuar defensant i promovent l’accés a l’educació. Gràcies Anand!

Peu de foto: Alguns nois com l’Anand, beneficiaris de Educació Superior (Future Smiles), atenent a classe. El curs passat 311 nois i noies van ser becats.

Etiquetes ,

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús