Aquesta és la història de com en Krishna Ja va haver d’aconseguir l’oportunitat de poder estudiar informàtica

???????????????????????????????Krishna Jha és un estudiant d’informàtica que treballa a una empresa de e-publishing. Una de les seves principals responsabilitats és fer que els llibres electrònics siguin compatibles amb els dispositius i-Pad.

Un dia a la vida d’en Krishna comença a les 5:30h del matí per així poder arribar a la oficina a les 7h. Després de treballar 8 hores, fa altres feines per poder aconseguir més experiència i sobre tot, una mica més de diners. Després, es posa a estudiar assignatures de la seva carrera, i quan acaba aprofita el temps que li queda per passar-lo amb la seva família, just abans d’anar-se’n a dormir. Però, com era anys enrere la vida d’en Krishna?

Tenia només 4 anys quan va arribar a Bombai amb la seva família després d’haver emigrat des de Bihar amb l’esperança de poder escapar de la pobresa i trobar una vida millor. La seva mare, una mestressa de casa, i el seu pare, un vigilant de seguretat, volien la millor educació pels seus fills, però no tenien suficients recursos per portar-los a una bona escola. Això va provocar que degut a un projecte educatiu molt pobre i a un treball amb l’alumnat molt just, en Krishna tragués molt males notes.

Amb aquestes notes no podia aconseguir cap beca universitària i, sumant les condicions econòmiques de la seva família, veia casi impossible el seu somni de ser admès a una bona universitat per estudiar informàtica.

Al mateix temps, la fundació Sonrisas de Bombay iniciava el seu projecte per fomentar l’accés a l’Educació Superior. Tot plegat començava amb un treball de camp per identificar potencials estudiants que podrien ser becats per continuar els seus estudis un cop acabada l’educació obligaòria, als 14 anys. Aquest va ser el moment en que en Krishna va conèixer a l’equip de Sonrisas de Bombay. Com el noi reunia els criteris definits,  va aconseguir una beca per estudiar informàtica. I no només això. Amb les activitats de desenvolupament personal que implementa aquest projecte, les seves qualificacions es van situar per sobre del notable ja des del primer curs. Aconseguia així fer dels seus somnis una realitat.

“He format part del projecte de Sonrisas de Bombay des del 2013 i la meva vida ha canviat des d’aleshores”, ens diu en Krishna. “Era un nen tranquil i solitari, sense gaires amics degut a la falta de confiança, en part per les males notes que treia. Tenia por de parlar en públic i no sabia anglès. Avui, després de tota la feina feta, puc parlar fluidament en anglès i presentar-me en públic amb molta facilitat. Ara vull ensenyar als més petits els aspectes fonamentals de la informàtica mitjançant programes com Microsoft Office, Corel Draw i molts més”.

Avui en dia, com a ex-beneficiari del programa, està ajudant als seus companys de la comunitat i a altres nens a créixer i desenvolupar-se al màxim com a persones i a donar un pas endavant cap als seus somnis. La seva història posa de manifest com a molts llocs, com als slums de Bombai, la igualtat d’oportunitats no és encara una realitat .

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús