Perseguint la justícia social

???????????????????????????????El passat dilluns 20 de febrer, dia reconegut per les Nacions Unides com el Dia Mundial de la Justícia Social, l’ONG Sonrisas de Bombay recordava que la lluita contra la pobresa passa també per la denúncia de les vulneracions sistemàtiques dels drets de les comunitats dels slums de Bombai amb les que treballen.

Per avançar en aquesta línia, l’entitat està seguint una sèrie de passos. En primer lloc s’està treballant amb les comunitats per tal que aquestes disposin del màxim coneixement sobre els seus drets i puguin interpretar que allò que han viscut centenars de cops, és una discriminació, per gènere, per religió, per orientació sexual o política, etc.,  que sovint, prenen major dimensió pel fet de formar part de les comunitats més pobres de la ciutat índia.

Així doncs, des de Sonrisas de Bombay, s’han organitzat durant els últims mesos 89 sessions de formació sobre drets fonamentals. Sessions específiques sobre els drets de la infància, i també en el Dia dels Drets Humans. S’han imprès i repartit pòsters, s’han pintat murals als carrers, s’han repartit centenars de pamflets, tot això per generar més consciència ciutadana i poder, mitjançant la reivindicació de casos concrets, construir una societat més justa.

En total més de 1.800 membres de la comunitat han participat en les activitats i tenen més informació sobre els mecanismes que disposen per denunciar aquest tipus de situacions.

En una propera fase es treballarà per vertebrar una xarxa que doni suport i resposta legal a aquestes situacions.

L’última sessió va tractar sobre els drets de la infància i va reunir a 211 pares i mares dels nens i nenes que participen en el projecte educatiu preescolar que la Fundació porta a terme.

Tot plegat en el marc del projecte Jump2Justice que persegueix un model de societat on la justícia social, amb una perspectiva global, sigui una realitat efectiva.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús