L’escriptor i fundador de Sonrisas de Bombay, Jaume Sanllorente, afirmà ahir a Girona “Escric per fer denúncia”

conferència 1Sota el títol, “L’escriptura com a compromís social”, el periodista i escriptor Jaume Sanllorente, acompanyat per Josep Mª Iglesias, de la Llibreria Ulyssus, va inaugurar ahir el 5è Cicle de primavera de xerrades sobre viatges que promou Biblioteques de Girona juntament amb la llibreria esmentada.

Un auditori de més de 60 persones va acollir a l’autor que durant gairebé dues hores va fer un repàs per la seva obra relacionant el contingut de la mateixa amb diferents problemes socials i la necessitat de donar-hi resposta.

Així és com l’autor afirmava “escric per fer denúncia”. Durant la xerrada va posar l’accent en la necessitat d’explorar la realitat que viuen milions de persones afectades per problemàtiques que Sanllorente tracta a les seves obres, com la pobresa extrema, l’explotació laboral o el tràfic de persones. L’autor insistia “explicar, denunciar una realitat injusta és el primer pas per combatre-la. I és que les injustícies no entenen de fronteres i les respostes a aquestes tampoc haurien de tenir-les.”

D’aquesta manera relacionava el sentit de la seva obra literària amb la tasca que porta liderant al davant de la Fundació Sonrisas de Bombay, des de fa dotze anys, per lluitar contra la pobresa. Deixant palès que el llibre, amb el qual l’organització comparteix nom, és una gran eina per fomentar la participació i el compromís amb la tasca que aquesta impulsa: millorar la vida de milers de persones als barris més pobres de Bombai.

La tercera peça de la xerrada, va arribar de l’experiència personal de Jaume Sanllorente però també de la mà del públic. En un ric debat diferents assistents van compartir la seva experiència de viatge a l’Índia i el seu pas per Sonrisas de Bombay. La visita a la Fundació els ha permès conèixer a les comunitats amb les quals treballa l’organització. Aquestes comunitats estan al capdavant de la transformació social que impulsa aquest projecte compartit. L’autor feia una crida a viatjar amb la ment i el cor ben oberts i recordava que la Fundació posa a disposició de tothom qui ho vulgui l’opció de conèixer l’altra cara de la ciutat de Bombai, la de les desigualtats i la d’una ciutadania que s’esforça per conquerir drets i oportunitats i construir una societat més justa .

En definitiva Sanllorente definia la felicitat com la necessitat de lluitar per la llibertat de totes les persones, garantint els drets de tothom, utilitzant l’accés a l’educació com l’eina estratègica per aconseguir-ho.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús