Aquest és el testimoni de la Shreya

Avui us volem parlar, a través d’un cas particular, de la importància que tenen els projectes que porta a terme Sonrisas de Bombay. Com bé sabreu, la fundació té en marxa diversos projectes centrats en diferents àmbits d’actuació: educació, salut, desenvolupament socioeconòmic, sensibilització i incidència política. Doncs bé, en aquest cas us parlarem de la Manisha i la Shreya i de com el projecte HOPE ha aconseguit canviar les seves vides.

“Dels dos fills que tinc, la Shreya és la més tranquil·la. Li agrada dibuixar i de gran vol ser arquitecta. També li agrada el bàsquet i cada any, durant les vacances, a ella i als seus cosins els hi encanta jugar a jocs de pilota”, explica la Manisha, de 43 anys, junt amb la seva filla Shreya de 15. “La veritat és que econòmicament anem justos, més des de que el meu espòs, que és treballador d’una empresa, és l’únic que aporta ingressos a casa. Tot i això, aconseguim que mai ens falti ni menjar ni educació i estem contents amb la nostra vida”.

Malgrat tot, l’any passat, just abans de les vacances, la Shreya va començar a trobar-se malament i van haver-la d’ingressar a l’hospital Holy Spirit. “Va començar a tenir molta febre i, al cap d’un parell de dies, va començar a queixar-se d’un dolor constant i insuportable a les cames. Vam fer tot el que vam poder però cap dels medicaments va alleujar-li el dolor. Va ser aleshores quan allà a l’hospital vam descobrir que la Shreya tenia càncer als ossos. No sabíem com donar als nostres fills aquesta noticia!” explica la Manisha, amb llàgrimes en els ulls. Era un moment difícil, sobretot després de saber que el cost del tractament era de més de 10.000€. “Pensàvem que perdíem a la nostra filla, ja que no teníem els diners i el tractament havia de ser immediat, doncs existia el risc de que s’expandís per tot el cos”.

Esgotades totes les possibilitats de trobar finançament per al tractament, l’hospital va posar-los en contacte amb el projecte HOPE, de la fundació Sonrisas de Bombay. El projecte HOPE es centra en diagnosticar, facilitar l’accés al tractament, donar suport psicosocial i fer el seguiment pertinent a menors afectats pel càncer. D’aquesta manera, des de la fundació, junt amb l’hospital, es van encarregar de trobar el contacte de possibles finançadors per tal de poder fer front a l’elevat cost del tractament. A més, des del programa se’ls hi va oferir el màxim d’informació per comprendre la malaltia, així com assessorament nutritiu i suport per a que la Shreya pogués seguir estudiant i fent activitats que li mantinguessin la moral ben alta.

“Gràcies en bona part al projecte HOPE, la Shreya està curada completament i pot continuar els seus estudis. I el millor és que va fer molts amics a l’hospital, molts d’ells també beneficiaris de Sonrisas de Bombay. És per això que des de que la Shreya va abandonar l’hospital, intentem assistir a totes les activitats que s’organitzen des de la fundació”, explica contenta la Manisha. Ara, tant ella com la Shreya com la resta de la seva família es senten responsables d’aquest projecte i volen ajudar a altres nens i pares que ara estan allà. “Però sobretot, el més important de tot és que en aquests casos la moral del nen estigui ben alta”.

Donar suport a projectes com HOPE és reivindicar que totes les persones tinguin accés a drets fonamentals, com són l’educació o la salut, ja que milions de persones al pateixen vulneracions sistemàtiques d’aquests, allunyant-nos d’un món on la justícia global sigui una realitat efectiva.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús