Milers de persones poden perdre l’accés a les ajudes del govern de l’Índia amb el nou sistema d’identificació

Centenars de milers de persones a l’Índia podrien quedar-se sense accés a moltes de les ajudes i subsidis del govern indi –com ara les beques pels menjadors escolars i pels uniformes, l’accés abonaments de transport o les pensions- per culpa de la nova normativa que s’aplicarà amb la nova targeta Aadhaar. Les necessitats tècniques d’aquesta obliga a tenir accés a Internet o a registrar-se mitjançant un compte bancari. Aquest fet deixa a milers de centenars de persones, que no reuneixen aquestes condicions, sense possibilitat d’accedir a les ajudes.

Des de molts sectors es demana que la necessitat de lluitar contra el frau no vagi en detriment de la garantia dels drets de les persones amb menys recursos. Les xifres de malnutrició parlen per si soles, i aquesta mesura va en contra de qualsevol política que vulgui fer front a les desigualtats. Lluny de donar respostes, la mesura farà créixer el nombre de persones en situació d’exclusió social. De fet, una proposta com aquesta va en contra de la Constitució, ja que les seves conseqüències vulneren drets com el de l’educació.

Podeu llegir més informació en aquest article publicat al The Guardian.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús