El govern indi anuncia noves mesures en salut i desenvolupament rural

L’Índia és una de les economies amb un dels creixements més grans d’Àsia, i està punt d’arribar al 8%. Tanmateix, al subcontinent, milions de persones viuen en condicions d’extrema pobresa i desigualtat. Així doncs, drets fonamentals com l’educació o la salut, malgrat estar plantejats com a serveis públics i universals, es vulneren sistemàticament.

La manca d’inversió pública i la baixa qualitat dels serveis deixa a les comunitats més empobrides fora d’aquests sistemes públics. Aquest fet condiciona el seu desenvolupament i genera grans desigualtats. Davant aquesta realitat, el govern indi ha anunciat noves mesures per donar resposta a les necessitats de milions de ciutadans i ciutadanes. En especial, vol implementar un pla per avançar en la cobertura del sistema sanitari i també en el desenvolupament de les comunitats rurals.

De tot plegat en parla l’article publicat a El País El gobierno indio anuncia un plan para extender la asistencia sanitaria a 500 millones de ciudadanos” i us recomanem la seva lectura. Caldrà fer seguiment de la implementació d’aquestes polítiques i avaluar el seu impacte real, ja que podrien arribar a implicar un canvi positiu al conjunt del país i contribuir a posar fre a les conseqüències d’una crua exclusió social que posa en joc moltes vides.

 

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús